0

П оне три изстрела от разстояние метър и половина – два е произвел с пистолет Макаров ефрейторът от инженерно поделение в Стара Загора Стилиян П., съобщи полковник Христо Анчев от пловдивската военна окръжна прокуратура след оглед на местопроизшествието на улица „Хан Аспарух 4 в Града на липите, където бяха намерени два трупа.

Тялото на застреляната Ваня П., с която мъжът живеел от 2010 година имали 9-годишно момиченце, е било открито на пода в хола, а стрелецът след фатален куршум в слепочието се свлякъл в коридора на малкия апартамент.

По предварителни данни роденият през 1981 година Стилиян е имал разрешително за лично огнестрелно оръжие, намереното до тялото му отговаряло на вписаното в документа. Пространството между двете тела било оплискано с кръв, назначени са множество експертизи, тепърва аутопсията ще трябва да покаже кой от куршумите се е оказал фатален за родената през 1988 година Ваня. На 16 август в пловдивската военна прокуратура е образувано досъдебно производство за престъпление по член 116 ал.1 т. 6 а от НК за убийство при условията но домашно насилие

В официалното съобщение се уточнява, че през последните месеци взаимоотношенията в семейството на Стилиян и Ваня били влошени, имало чести случаи на вербални спорове и дори физическа саморазправа.

Установено било, че на 13 август Стилиян П. посетил работното място на съпругата си и предизвикал скандал, придружен с нанесен побой. Тъй като Ваня П. не се явила на работа на 15 август, нейна колежка опитала да й се обади по мобилен телефон, но не успяла да осъществи контакт и се свързала с майка й, която на свой ред подала сигнал в ОД на МВР - Стара Загора за издирване.

На 16 август полицейски служители отишли до семейното жилище, звънели, но никой не отварял. След като с помощта на технически средства била преодоляна заключена метална входна врата, служителите на МВР видели труп на мъж в коридора на апартамента. С оглед на обстоятелството, че се касае за военнослужещ, те са информирали компетентните органи - Военноокръжна прокуратура - Пловдив и РС "Военна полиция" - Пловдив.

Местопроизшествието е запазено до пристигане на военен следовател, който е извършил оглед на местопроизшествието. Намерени са труповете на В.П.и С.П. с видими огнестрелни рани в областта на главата. Установено е и огнестрелно оръжие, законно притежавано от С.П., с което се предполага, че е причинена смъртта и на двамата. Продължава извършването на процесуално-следствени действия, работи се по всички възможни версии.