0

П рокуратурата и полицията в град Раковски излязоха с шокиращи подробности за убийството на Фанка Ангелова от с. Пъдарско. 

Тялото на майката на две деца е било открито в барака на улицата в селото. Задържан за жестокото престъпление е нейният съпруг, като мотивът най-вероятно е ревност, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев. 

Прокурорът обобщи събраната информация, но отказа да посочи, с какво е извършено убийството. По данни на полицията Фанка е напуснала дома си в петък около 5 часа, за да вземе първа смяна на работното си място в индустриалната зона на Раковски. След като не се е върнала обратно, след приключване на работното й време в 15:00 часа, близките й са подали сигнал за нейното изчезване. 

Полицейски патрули предприели незабавно издирвателни действия, но след като не успели да я открият, започнали да подозират, че тя е умъртвена и започнали разпити на потенциални извършители. 

Съпругът на Фанка първоначално отказал съдействие на органите на реда, но постепенно започнал да разкрива детайли за престъплението, докато в късните часове на вчерашния ден разследващите разгадали мистерията. 

По първоначални данни двойката се е разделила преди година, като продължила да поддържа връзка по мобилни телефони. 

В село Пъдарско има засилено полицейско присъствие. Извършителя го грозят до 20 години затвор.