0

Н ови детайли около стрелбата, при която беше простреляна фризьорка в салон за красота в Русе, разкриха от прокуратурата и МВР. 

Сигналът за престъплението е подаден от майката на фризьорката, която обяснила, че над дъщеря й е упражнено насилие. Незабавно към козметичното студио са били изпратени линейка и екип на силите на реда. Междувременно на мястото са пристигнали близки на жената, който през прозореца забелязали, че тя лежи в безпомощно състояние на пода. Когато счупили прозореца, те установили, че фризьорката била окована с белезници. След като белезниците били свалени, жената сама признала, че е била нападната от мъжа, с когото живее на семейни начала. Простреляната е откарана с линейка в болница, където е била оперирана по спешност. 

КАТО В МУТРЕНСКИТЕ ГОДИНИ: Простреляха жена пред фризьорски салон (ВИДЕО)

Веднага започнало разследване и оглед на местопрестъплението. Оказало се, че жената се е свързала с майка си по телефона и е съобщила, че над нея е оказано насилие. Майката от своя страна сигнализирала на полицаите. По лицето на жената са открити следи от насилие и разследващите подозират, че й е бил нанесен и побой. 

В рамките на няколко часа извършителят е установен. Открит е мъртъв в семеен автомобил на път в посока Дунав мост. Той починал в резултат на задушаване от изгорели газове. Няма доказателства, че той е имал съучастник. В колата е намерен пистолет “Макаров”, в чиито пълнител липсвал един куршум. В козметичното студио пък е открита гилза, отговаряща на модела оръжие. Предполага се, че оръжието е незаконно притежавано. 

Основният мотив за престъплението е ревност. Фризьорката има две непълнолетни деца от душманина си. В миналото тя не е подавала сигнали за упражнено над нея домашно насилие. 

От прокуратурата пък разкриха, че през 2018 г. румънският гражданин, извършил деянието е задържан у нас с Европейска заповед за арест за трафик на хора в Италия. Той бил екстрадиран от България и предаден на румънските власти, за да изтърпи наказанието си.