0

О ще трима души са арестувани за кървавата разпра между българи на полуостров Халкидики в Гърция.

Според гръцките медии сред новите задържани е и 55-годишният собственик на бара в курорта Ханиоти, където стана побоят. Задържани били и други двама посетители, ранени при стрелбата. Тримата са хоспитализирани и са под охрана в болницата в град Полигирос.

Нови подробности за кървавия БГ екшън на Халкидики

Така задържаните общо стават 8. След стрелбата бяха арестувани петима българи, които вече са получили обвинения за нарушаване на закона за оръжията, за сбиване и за нанасяне на телесни повреди. У тях полицията е открила ръкавици, лютив спрей и ножове.

Разследването по случая продължава.

Междувременно TrafficNews съобщи, че Кирил Киров - Кирчо Руския е сред арестуваните, заедно с още 4-ма българи, в Гърция, след като спретнали зрелищното меле в нощен бар в курорта Ханиоти на Халкидики. Руския бил заедно с Иво Белгиеца.

При въргала са използвани ножове и лютив спрей, имало е и стрелба, като един човек е тежко ранен в гърдите, предаде гръцкият сайт thestival.gr.

Нерви

Кръвопролитието било предизвикано в петък вечер в заведение, пълно с хора. На мястото е имало дори деца. Заведението е на български гражданин, по-голямата част от персонала също са нашенци. Причина за касапницата е забавена поръчка на масата на Руския, пишат гръцките медии. Изнервени, гостите викат управителя на заведението да му търсят сметка за забавеното блюдо. Напрежението ескалирало бързо. Компанията на Руския се нахвърлила на човека и започнал бой. Включили се и охранители на самото заведение. Проблеснали ножове. Стигнало се дори до стрелба. На място впоследствие са открити 4 гилзи. Все още се изяснява кой е произвел изстрелите. В настаналата паника всички гости се втурнали да бягат, за да се спасят.

Арести

На място веднага са изпратени полицейски екипи, както и медици. Арестувани са 5-има души и от двете страни. Трима са ранени, като един от тях е прострелян в гърдите. Неговото състояние е най- критично. Всички ранени са откарани с линейки в здравен център „Касандрея“, а след това е преценено, че е необходимо да бъдат преместени в болница „Полигирос“. Полицията е иззела записите от камерите в заведението. Разпитват се и очевидци, съобщиха гръцките медии.

Пристигнал пръв на място около полунощ парамедик разказа, че първо се е заел да оказва първа помощ на простреляния мъж. „Наложи се да извикам и втора линейка, защото имаше още двама ранени. Единият беше с множество рани по главата от удари с юмруци. Имаше и намушкан с нож“, разказва той. За случая е уведомено генералното консулство на България в Солун. То е в контакт с гръцките власти, съобщиха от Министерството на външните работи.