0

З а мен няма съмнение, аз съм 100% сигурен, че баща ми е поръчител на нападението над майка ми. Но полицията трябва да го докаже.

Това заяви вчера за „Телеграф“ 24-годишният Коста Козас.

Майка му Стефка Терзийска бе нападната на 10 октомври към 9,30 ч., докато отключва колата си край жилището на ул. „Илинден“.

Пострадалата Стефка Терзийска

 Пострадалата Стефка Терзийска
Архив

Тя бе пребита зверски с метален прът, с който нападателят я млатил по главата и краката. В момента жената се лекува в столична клиника – има откъснат пръст на едната ръка, пълна загуба на зрението на едното око, разкъсвания от ударите по краката и по ръцете.

НЕЧОВЕШКА АГРЕСИЯ! Бизнесдама пребита почти до смърт с крик

Арест

Три дни по-късно полицията залови извършителя в хотел в Сандански. Зад решетките бе вкаран 20-годишният Кирил Л., който е криминално проявен.

„Не става и дума за грабеж, тя е носила в чантата си голяма сума пари, колата също е била отворена, не е взето нищо и от автомобила. Има данни, че е следена няколко дни преди атаката срещу нея. Аз вярвам, че баща ми е в основата на това престъпление“, твърди Коста.

СЛЕД ЖЕСТОКОТО НАПАДЕНИЕ: Пребитата в Благоевград жена подозира бившия си мъж (ВИДЕО)

Той припомни, че баща му Йоанис Козас, който е гръцки бизнесмен и от десетки години развива бизнес в Благоевград, и майка му Стефка Терзийска се разделили преди 4 години.

Заплахи

След това започнала лавина от заплахи от страна на бащата към майката, а и към сина му. Някои от тях били отправяни пред свидетели.

Преди две години Коста подал жалба в полицията заради тези заплахи. Но единственото нещо, което предприели правоохранителните органи към баща му, било да го предупредят писмено повече да не се заканва на близките си.

„Затова спрях да пускам жалби, защото видях, че не се предприемат никакви адекватни действия спрямо баща ми. Реших, че няма смисъл да си губя времето, след като той остава ненаказан“, призна синът на пребитата бизнесдама.

Синът на бизнесдамата

 Синът на бизнесдамата
Стопкадър NOVA

Той негодува и от заключението на медиците, че на майка му е нанесена средна телесна повреда. Коста твърди, че става въпрос за тежка телесна повреда, след като с едното око пострадалата не вижда въобще, единият й пръст е буквално откъснат, има мозъчно сътресение и фрактури на носа и крака.

Отричане

„Телеграф“ се свърза и с бившия мъж на Стефка – Йоанис Козас, който има фабрика за преработка и пакетиране на маслини и зехтин. Той категорично отрече да има нещо общо с нападението.

„Не съм замесен по никакъв начин в този неприятен случай. Абсурд е някой да си мисли такова нещо. Надявам се бившата ми съпруга да се възстанови“, сподели гръцкият бизнесмен.