0

О бщински съветник и член на комисията по безопасност на движението от „Продължаваме промяната“ в София Благовест Георгиев е избягал от ПТП, съобщава NOVA. Произшествието е станало на булевард „Драган Цанков” и „Кирил Видински” при лека катастрофа между две коли. 

До удара се е стигнало, след като Георгиев е навлязъл в платното за насрещно движение. Удареният водач го е проследил до ул. „Елин Пелин“ и е подал сигнал в полицията.

БОМБА! Хванаха общинар с дрога!

Виновният шофьор  е опитал да напусне мястото на катастрофата, но е спрян на няколко пресечки от инцидента  Водачът е общински съветник, член на комисията по безопасност на движението. 

ОТ ДОМА НА БИВШ ОБЩИНАР: Откраднаха 10 бона, много злато и пистолет

Видимо е бил употребил алкохол, но е отказал тест за алкохол и наркотични вещества. 

От продължаваме промяната веднага реагираха на новината и излязоха с позиция: 

„Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“. Георгиев е член на три комисии в Столичния общински съвет, една от които е Комисията по транспорт и пътна безопасност