0

И злезе смущаващо видео от ареста на 19-годишен аутист, който починал малко по-късно в болница. Кадрите показват унизителното поведение на 9 полицая от Охайо към тийнейджъра.

Исая Трамел е бил подиграван и заплашван от ченгетата в ареста, докато ги молел за лекарства и телефонно обаждане, които са му били отказани.

Грозните сцени, завършили с фатален край, са от март 2023 г. Тогава аутистът е бил закопчан по сигнал за домашно насилие над своята сестра и нейния съпруг.

В полицейския участък полицаите завързвали за стол момчето и го държали над два часа. Дотам се стига след като Исая блъскал главата си в килията. Това състояние на самонараняване е типично за хора, страдащи от аутизъм.

На няколко пъти младият мъж е развързван и отново поставян на ограничителния стол след удряния на главата си. Заради нараняванията той е бил изпратен за лечение в болница, където умира от раните си.

Семейството на Исая търси отговорност от замесените полицейски служители. Официалната версия за смъртта на тийнейджъра е самоубийство.