0

А втобусният шофьор от градския транспорт в Бургас, който преди ден се оказа, че е седнал зад волана след употреба на амфетамин се оказа невинен. Оказва се, че резултатите от кръвната проба показват, че водачът не е употребил забранени стимуланти. Превозното средство обаче остава задържано на наказателния паркинг на МВР. 

(ГР)АДСКИ ТРАНСПОРТ: Друсан рейсаджия потроши дядо!

Пострадал 

До тестването на шофьора се стига, след като един от пътниците – 88-годишен дядо, паднал на пода и се наранил заради рязко потегляне. Пострадалият е откаран в болницата, а шофьорът е тестван от дошлия на място екип на Пътна полиция. Пробата за алкохол била отрицателна, но дръгчекът отчел положителен резултат за амфетамини. Рейсаджията бе задържан в ареста до 24 часа, а автобусът конфискуван от КАТ. 

Резервни 

"Имаме обещанието на КАТ, че ще освободят автобуса, който е от най-новите ни. Разбира се, изпълнява се законът, проблемът с автобуса не е толкова голям, защото имаме няколко резервни. Повече ни затруднява липсата на шофьора, тъй като има недостиг на шофьори", заяви инж. Петко Драгнев, шеф на бургаската общинска фирма.