0

У становени са извършителките на тормоза над ученичка от СУ „Го Милев“ в Раднево, клип от който възмути потребителите на социалните мрежи през последните няколко дни, съобщи кметът на село Знаменосец Иван Славов.

По думите му жертвата Йоана Иванова живеела само с майка си, била деветокласничка и от няколко дни спряла да ходи в училището, след случая при който е била подложена на брутален тормоз от няколко, видимо по-големи от нея, момичета.

По телефона директорът на училището Иван Боев обясни, че случаят е от началото на декември. В него участвали 5-6 момичета от девети и осми клас, като причината за тормоза над Йоана била нейна закана да съобщи на класната ръководителка за пушене на канабис.

Клипчето е било заснето от момиче със специални потребности, което го е разпространило в мрежата.

„Сигналът е бил подаден в местното РУ „Полиция“, разпоредена е била проверка с участие на експерти от отдела за закрила на детето. Очаквам проверката да приключи, за да вземем отношение и ние. За съжаление родителите стават прекалено активни, когато нещата прекипят, а преди това нехаят за поведението на децата си!“, коментира директорът Боев. Той отрича тормозът над Йоана да е бил на етническа основа.

Над 11 000 преглеждания е имало клипчето  в само една от групите „Раднево днес“, в останалите то е изтрито или орязано откъм бруталните сцени.

„Ако още един път чуя, че си си отворила устата, ще стане много лошо, разбра ли“…и  „Искаш ли всичко да стане в кръв? Ще ти избия зъбите тука, боклук. Ще внимаваш на кой говориш и какво говориш. Всички момичета, които виждаш тук, всичките ще ти ги пусна. Мен не ме е шубе, знаеш много добре коя съм! Виждаш ли това момиче там, чуя ли дума за нея, си мъртва. За моите момичета дума да не съм чула…“, това са само част от грозните закани и реплики, които са били отправени към потърпевшата.

.

 .