0

В ъв връзка със случая за нараненото с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора, от Районна прокуратура информират, че наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата.

БРУТАЛНА ГАВРА! Мъж ряза 18-годишна с макетно ножче, обръсна й главата

След изготвяне на назначената допълнителна съдебномедицинска експертиза наблюдаващият прокурор ще прецени за вземане на адекватна мярка за неотклонение с оглед обществената опасност на извършеното престъпление и квалификацията на деянието.

От Районна прокуратура припомнят, че уведомлението от ОД на МВР за започнато досъдебно производство, е постъпило на 27 юни. То е за извършено престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс с пострадало лице – 18-годишна момиче.

Извършени са първоначални действия по разследването-оглед на местопроизществието, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата.

На следващия ден, на извършителя на деянието-26-годишен мъж, е било предявено постановление от Районна прокуратура – Стара Загора за привличане му в като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на 18-годишната. 

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Стара Загора от 28 юни, мъжът бил задържан за срок  до 72 часа.

На 1 юли прокурор е изготвил и внесъл за разглеждане в Районен съд – Стара Загора искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Районен съд – Стара Загора е уважил искането на прокуратурата и е взел мярката спрямо мъжа.

Обвиняемият е обжалвал определението пред Окръжния съд в Стара Загора, който със свое определение от 5 юли е отменил определението на Районния съд и задържането на обвиняемия.