0

К лип с бой между младежи от азиатски произход и българи събра хиляди гледания в социалните мрежи. На кадрите се вижда как тийнейджъри се нахвърлят с юмруци и ритници върху връстниците си. Това е станало в сряда вечерта в центъра на София.

По първоначална информация, младежите от азиатски произход са влезли в словесен конфликт с момиче от компанията на българите. Намесило се е момче от нейната компания, което е прераснало в бой.

КЮТЕКЪТ В СОФИЯ: Какви са причините за напрежението в Центъра за бежанци в "Овча купел"?

На кадрите се виждат надписи на арабски, а автор на клипа се предполага, че е един от нападателите. От СДВР съобщиха за NOVA, че по случая е образувано досъдебно производство, тъй като липсва телефона на едно от момчетата.

Двама от участниците са откарани за преглед в болница, но без сериозни наранявания. При единия има травма на главата, другият е с рана на крака. От най-големите столични организации на заведенията и ресторантьорите настояват за спешна среща с директора на СДВР и министъра на вътрешните работи. Като уточняват, че макар и изолиран случай, той не допринася за имиджа на София като сигурна туристическа дестинация.

Междувременно стана ясно, че в петък вечер, отново на бул. „Витоша", четирима студенти по медицина от пакистански произход са пострадали при сбиване. Двама са пострадали и са откарани за преглед в болница.