0

23-годишна мацка застреля възрастния си любовник с газов пистолет след як запой и скандал навръх Йордановден.

Двойката седнала да пие още от обяд, а привечер между тях възникнал скандал. Младото гадже грабнало оръжието на своя любим и изстреляла по него 4 куршума, стана ясно по време на съвместен брифинг на заместник-окръжния прокурор Анна Викова и шефа на полицията в Пловдив Васил Костадинов. 

Сигналът за извършеното престъпление е подаден към телефон 112 в 18:50 часа и към мястото незабавно се е отправил полицейски патрул. В апартамента в бл. 71 в пловдивския кв. “Тракия” униформените констатирали, че 50-годишният Ивайло е прострелян. Минути по-късно пристигнал екип на Спешна помощ, които потвърдил смъртта му. На местопрестъплението била и младата Бериван, която се представила за негова приятелка. 

След светкавични действия по разследването на инцидента от окръжна прокуратура установили, че мъжът е прострелян с газово оръжие. Произведените изстрели са били с халосни патрони. Оръжието е намерено и иззето като веществено доказателство по делото. На Бериван е повдигнато обвинение по чл. 115 за умишлено убийство. Тя е задържана с мярка за 72 часа.

Според първоначалните данни Ивайло е починал, тъй като произведените изстрели са засегнали важни магистрални кръвоносни съдове, като прокурор Викова уточни, че той не е прострелян в главата. Причината за смъртта е близкото разстояние, от което е стреляно - почти от упор, разясни от своя страна Васил Костадинов.