0

Т аксиметрови шофьори блокираха бул. "Тодор Александров" в София. Причината - в събота вечер техен колега почина след скандал на пътя. Спречкването стана в кв. "Разсадника". На мястото дойдоха и близки на починалия, съобщи NOVA.

NOVA

Поводът за конфликта е засичане от страна на таксиметровия шофьор. Той засякъл друга кола, в която пътували момиче и момче. Момчето слязло от автомобила и ударило таксиметровия шофьор, който изпаднал в безсъзнание и впоследствие починал.

Спречкването е станало в квартал "Разсадника".

Сигналът за мутренския екшън до полицията е подаден в 18.30 часа. Задържан e 23-годишният нападател.

След това хора от квартала са се нахвърлили да бият джигита, който е задържан в Трето РПУ. По данни на МВР арестуваният е с криминална регистрация за шофиране след употреба на алкохол. Огледите на място продължават.

От полицията работят и по втора версия. По неофициална информация на място бил и приятел на таксиметровия шофьор. Двамата се нахвърлили да бият 23-годишния мъж. Отново по непотвърдена информация момчето е прието в МВР болница с хематоми. 

Според същата версия след сбиването, таксиметровият шофьор е изпаднал в безсъзнание и се е свлякъл на земята и тогава битото момче е направило опит да извади езика на таксиметровия шофьор.