1

Д ъщерята на Симеон Сакскобургготски – Калина, която в събота катастрофира след употреба на алкохол, е била задържана за 24 часа, съобщава БНР.

Автомобилът, с който се е придвижвала тя, е иззет от полицаите. По случая вече е образувано и досъдебно производство.

Както "Телеграф" писа, княгинята е катастрофирала с над 1,2 промила алкохол в кръвта край хотел в Боровец. Инцидентът е станал около 15 ч. при маневра по време на излизане от паркинг, като колата се е ударила в близката бариера. На мястото е пристигнала линейка, медиците са прегледали жената, но не се е стигнало да настаняването й в болница. Вероятно става въпрос за лека травма. 

Недоглеждане

„При излизане с колата си на заден пред хотел в „Боровец“ княгиня Калина не е видяла бариерата и я е ударила, ударила е и една кашпа. Категорично няма опит за бягство“, коментира пред „Телеграф“ секретарят на Симеон Сакскобургготск - Явор Кирилов.  

По думите му уточнява се процентът алкохол в кръвта й с кръвна проба. „Ще си поеме последствията като всеки друг“, заяви Кирилов. 

Калина е обядвала в дома си – двореца Царска Бистрица, и изпила чаша-две вино. Малко по-късно се качила в колата си, за да отиде до магазин в Боровец и тогава станало произшествието. Княгинята е добре и не е ранена, а по колата дори не може да се разбере, че е имало ПТП, каза още Кирилов. Той уточни още, че Симеон Сакскобургготски е в чужбина. По план той трябва да се върне в България другата седмица.