1

С амо в България тревата е дрога, а алкохола си го правим в мазето. Това написа в профила си във Фейсбук един от най-добрите ни плувци Антъни Иванов часове след като бе спипан с канабис. Спортистът е проверен в рамките на полицейска операция в благоевградския квартал „Еленово“.

Антъни Иванов е бил в компанията на Борис Панайотов, негов добър приятел, също спортист и курсант в Академията на МВР.

Протокол

Щом видял полицаите, Борис изхвърлил лулата, която пушел. Почти сигурно в нея е имало канабис. Униформените са разпоредили на двамата да дадат наркотичното вещество, което имат в себе си. Двамата са предали с протокол за доброволно предаване пластмасов гриндер с остатъци от тревиста маса и стъклена лула, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис с общо тегло около 0,5 грама.

Преписка

„Антъни Иванов е този, който доброволно е предал половин грам канабис. Той и другият мъж са закарани до полицията да дадат обяснения и са пуснати на свобода. Няма образувано досъдебно производство, а само преписка. Деянието на Иванов се счита, че е със занижена обществена опасност. При чисто криминално досие за него най-вероятно няма да има никакви санкции. Стойността на наркотичното вещество е под 20 лева“, казаха за „Телеграф“ от Районната прокуратура в Благоевград. Самият Антъни Иванов е в Благоевград и води усилена подготовка. От страницата му във Фейсбук стана ясно, че плаща по 7 лева на час в плувен комплекс „Пирин“ в квартал „Еленово“. Плувецът се подготвя за олимпиада. На световното първенство по плуване през 2017 година постигна един от най-силните резултати, като се класира на 8-о място на финала на 200 метра бътерфлай и подобри националния рекорд в тази дисциплина с време 1:55.55 минути в сериите.