0

О хранителят, който стреля по люлинския криминален авторитет Кирил Кирилов – Кирчо Руския, е задържан в Германия по искане на Гърция. Това стана ясно от информация на гръцките медии.  

ЗАРАДИ МЕЛЕТО НА ХАЛКИДИКИ: Кирчо Руския затри бизнес за €2,5 млн.!

Чрез Интерпол Гърция обяви за издирване гарда, който стреля по Руския и хората му в плажния бар „Ахинос Тути Бийч“ на полуостров Халкидики в края на август. 

Камери

Лицето му бе заснето на клипове на охранителните камери, оказа се бързо разпознаваем и гръцката полиция има личните му данни. При стрелбата в бара пострадаха трима българи, припомнят случая гръцките медии. Както „Телеграф“ писа, Руския бе замесен във въргала, възникнал след конфликт заради забавена храна на дъщеря му Алия в популярния плажен бар.

След патакламата заведението бе затворено завинаги от гръцките власти и така инцидентът с Руския провали бизнес с инвестиция от около 2,5 млн. евро, показа нашата проверка.

Татуировка

Стрелецът, който е служител на заведението, избяга и се укри. Оказа се, че е в Германия, като е успял да мине през България и Северна Македония, въпреки че вече е бил обявен за издирване. Гръцките власти са предполагали, че се укрива в Германия, където живеят негови роднини. Разпознат е и по татуировките, които ясно се виждат от записите на камерите. Арестуваният е на 32 години, бил е охранител в бара и според свидетелите той е стрелял по българите. Прокуратурата е започнала процедура по екстрадирането му в Гърция, информират още местните медии.

Заведението се оказа, че е собственост на грък и българин. По неофициална информация става дума за бизнесмен с прякор Брадата. Един от участниците в мелето – Ивайло Константинов, по прякор Белгиеца, е негов управител. Също по неофициална информация Белгиеца е управлявал и популярния сред депутатите ресторант „Ла Катедрал“ в София.

Стрелбата между мутри в плажния бар

 Стрелбата между мутри в плажния бар
Фейсбук