0

Л оши са вестите за вертолета, който изчезна от радарите в събота, 31-ви август, с 22 души на борда.

Вертолет с 22 души на борда изчезна в Камчатка

Останките от изчезналия в Камчатка руски хеликоптер Ми-8Т бяха открити днес, като по първоначална информация всички пътници и членове на екипажа на самолета са загинали, съобщават руски медии, като РИА Новости потвърждава това, позовавайки се службите за спешна помощ.

Агенцията посочва, че останките от хеликоптера, в който е имало 22 души, се намират на надморска височина от 980 метра и е невъзможно да се стигне до тях пеша, тъй като теренът е ужасен за достъп.

Регионалният министър на извънредните ситуации Сергей Лебедев потвърди, че днес са открити останките от изчезналия в Камчатка руски хеликоптер Ми-8Т , който по предварителни данни се е разбил, съобщава Интерфакс.

Хеликоптерът може да се е разбил поради пилотска грешка, съобщават от компетентната служба за отстраняване на последствията от извънредни ситуации.

"Грешка на пилота при сложни метеорологични условия се счита за приоритетна версия. Пилотът не успява да види хълма в мъглата и се удря в склона му. Обмисля се и възможността за повреда на оборудването, но засега това е на заден план." - се посочва в съобщението, допълва Blic.

Руското министерство на извънредните ситуации преди това засили издирването на изчезналия хеликоптер, в което участваха над 60 души с 15 единици техника.