0

О кръжната прокуратура в Перник повдигна ново обвинение към 17-годишния младеж, който преби до смърт 56-годишна перничанка в края на юли. 

Навършилият междувременно пълнолетие извършител вече е обвиняем за умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда "Лишаване от свобода" от 5 до 12 години, когато деянието е извършено от непълнолетно лице, съобщиха от пернишката прокуратура.

Обвинението беше трансформирано в такова за умишлено убийство от страна на прокуратурата, след като пребитата от него жена почина в болницата. 

СЛЕД ЗВЕРСКИЯ ПОБОЙ: Почина жената пребита от ученик в Перник!

Младежът беше задържан часове след побоя, който извърши без да е провокиран от жертвата на 29 юли т.г. в ранните часове на деня, още по тъмно.

Жената е пиела кафе пред денонощен магазин в Перник, когато извършителят, придружаван от още един непълнолетен, я приближават и обвиняемият започва да я бие. Нанесъл й удари с ръце, в това число с юмруци, в областта на лицето и главата, както и ритници с крака по тялото и главата.

Бруталните сцени станаха публично достояние благодарение на охранителни камери в района и възмутиха перничани.

СЛЕД ПОБОЯ НАД ЖЕНА В ПЕРНИК: Ново обвинение за ученика!

Впоследствие малтретираната перничанка беше приета в кома в болницата с черепно-мозъчна травма, където близо два месеца по-късно, на 20 септември т.г., издъхна без да дойде в съзнание.

Побойникът, който отне живота й, има и предишни криминални деяния - притежание на наркотици и кражба, но тъй като е бил непълнолетен, е с чисто съдебно минало.

Другото момче, с което са били заедно, се води свидетел и няма доказано съпричастие към инцидента.