0

К ъм днешна дата са образувани дисциплинарни производства срещу трима полицаи за превишаване на полицейските правомощия и в момента те са отстранени от длъжност. Срещу други двама тече проверка, която ще определи степента им на виновност. Това съобщи директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов във връзка с проверката на действията на полицейските служители  при сблъсъците с футболни фенове в столицата миналия четвъртък.

Отстранени са един командир на отделение и двама старши полицаи. Николов уточни, че назначената от него дисциплинарна проверка на действията на служителите, участвали в охраната на протеста, са установени и други служители, които евентуално ще понесат отговорност за действията си.

Моля да спрем да противопоставяме полицията срещу обществото или обществото срещу полицията, а всички ние да се обединим и противопоставим срещу хулиганските действия на правонарушителите и неправомерните действия на полицейските служители, каза главният секретар на МВР Живков Коцев, цитиран от БТА.

Той добави, че предотвратените щети са повече от причинените и призова да се спре с политиканстването.

Във връзка с предстоящата днес футболна среща главният секретар на МВР помоли за ограничаване на емоциите и много разум в поведението на всички като граждани.