0

К ирил Петков е подал сигнал в прокуратурата веднага след като разбрал, че са го хакнали.

“Хакерската атака е от началото на март, т.е. преди повече от 8 месеца. Веднага след като нашите служби я установиха, подадохме сигнал в прокуратурата. До този момент не сме получили нова информация от разследващите органи или прокуратурата”, заяви за „Телеграф“ пиарът на „Продължаваме промяната“ Стефан Хранов.

От ПП очакват от разследващите органи да посочат кой е поръчителят на хакерската атака.

Както „Телеграф“ пръв съобщи Благоевградската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на мъж, който е хакнал профила на съпредседателя на „ПП“.

Хакерът е с имена Любослав Механджийски и е от Благоевград. Мъжът е на 31 години и е бил нает от бизнесмен, намиращ се в Дубай. По информация от разследването, хакерът е проследявал кореспонденцията на Петков реално време, създавайки т.нар. „огледален акаунт“.

Механджийски е бил задържан за кратко, след което е освободен. Поръчителят му от Дубай пък е бил разкрит след прилагане на Специални разузнавателни средства (СРС).

От прокуратурата не уточняват дали Механджийски е съдействал или се е възползвал от правото си да не дава обяснения на този етап.