0

С емейството на близнаците Борислав и Валентин, арестувани и обвинени за укривателството на трупа на 24- годишния Димитър Малинов, се изселва от Цалапица. Това заяви кметът на селото Ивайло Данаилов, цитиран от Plovdiv24.bg. Той добави, че къщата им ще се продаде. Това се случва, след като в продължение на няколко дни жителите на Цалапица се вдигнаха на протест и дори се наложи полиция да охранява имота на семейство Динкови.

Гняв

Разгневени протестиращи замеряха оградата и къщата с камъни и бомбички. Причината -  стана ясно, че трупът на Митко е бил транспортиран с автомобила на бащата на близнаците. Самите братя пък са осигурили транспорт на основния обвиняем Рангел Бизюрев, както и кирка и лопата, с които да бъде заровено тялото на жертвата. По време на мярката за неотклонение на Борислав и Валентин в Районен съд - Пловдив единият близнак призна, че е станал свидетел на убийството на Малинов. Обвинението срещу братята обаче е за лично укривателство. Цалапица настоява те да бъдат обвинени в съучастие в убийството на Митко. Бизюрев се издирва с европейска заповед за арест. Той е напуснал страната четири дни след убийството и отлетял за Германия с предварително закупен билет.

Рокади

По време на протестите роднини на убитото момче твърдяха, че дни наред униформените не са направили нищо за издирването на Митко. Според тях това е станало причина Бизюрев да напусне страната. Така преди два дни вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката на шефа на пловдивската полиция Васил Костадинов, както и на началника на РУП-Стамболийски Ангел Керпиев. И двамата обаче отказаха да се оттеглят. Вчера стана ясно, че Костадинов е преназначен на нова длъжност. Той става част от звеното към министъра, в което са всички отстранени началници на районни в страната. Протестите на жителите на Цалапица продължават.