0

Ш офьор, употребил наркотици, заби колата си във вратата на затвора в Бургас, предаде NOVA. Инцидентът станал, след като мъжът се сбил на бензиностанция и полицията тръгнала след него.

Колата буквално е влязла на таран и е разбила единия от порталите на затвора - при КПП-2. Стигнала е до следствения арест. В автомобила, който по първоначална информация е бил джип, е имало двама души, които са арестувани, пише "Флагман". 

Колата била със софийска регистрация, но по информация на "Флагман" хората били от Ямбол. 

Полицията подгонила двамата, след като те били видени да се саморазправят с трети човек на бензиностанция. 

ОДМВР Бургас

Според официалната информация на МВР двама криминално проявени мъже от Ямбол (на 27 и 31 години) са задържани от служители на първо Ру Бургас, след като предизвикали пътен инцидент с материални щети с три леки автомобила по ул. “Индустриална”, а след кратко лутане в пресечките на кв. “Победа". Навлезли в пресечката на следствения арест и минавайки през двете метални врати, спрели във вътрешния двор. Полицейските действия стартирали около 16.06 часа. 

След получен сигнал за инцидент в района на пункта за технически прегледи, разположен на ул. “Индустриална”, при който агресивен мъж опитвал да се саморазправи със служител от пункта.

ОДМВР Бургас

Отзовалият се на сигнала патрул е забелязан от нападателя, който бил в неадекватно състояние и заедно с втори мъж се качил в джип “Мерцедес” със софийска регистрация и с висока скорост се опитал да избяга, блъскайки три леки автомобила по ул. “Индустриална”, нанасяйки им материални щети.

“Мерцедесът” навлязъл в кв. “Победа” и след кратко лутане водачът му - 31-годишен неправоспособен водач се насочил към ул. “Вая” с цел излизане на околовръстното шосе, но объркал пресечките и преминал през двете метални врати на следствения арест към бургаския затвор, спирайки във вътрешния двор.

Един от мъжете изхвърлил на земята пакет със суха тревна маса (вероятно “друсан чай”), след което са задържани от служителите на първо РУ-Бургас.

След инцидента вратите своевременно са затворени, като не е допуснато излизане на задържани лица.