0

Д а му бъде поставена проследяваща гривна настоя задържан за придобиване и разпространение на порнографски материали със заснети на тях непълнолетни момченца и момиченца 23 – годишен старозагорец, който е сред задържаните в хода на специализираната акция от 18 ноември. Както писа "Телеграф" задържаните се сдобиха с обвинения.

Третокурсникът – задочник Стефан С. е бил закопчан в апартамент в центъра на града, където живеел с родителите си. Срещу младия мъж, който няма до момента криминални регистраци е повдигнато бвинение, че до момента на задържането чрез мобилно устройство е държал и набавял за себе си или за другиго, посредством мобилно приложение, порнографски материали, представляващи 19 броя аудиовизуални произведения, получени в комуникация в мобилно приложение с подател мъж с инициали Г.С.. Стефан С. е успял д разпространи до неустановен брой потребители 57 аудиовизуални произведения с детска порнография - престъпление по чл. 159 ал.6 от НК. При обиска са иззети мобилен телефон, настолен компютър, харддиск и рутер за безжичен интерес.

Защитата на студента поиска по-леката мярка за неотклонение с аргумента, че обвиняемият е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, но районният съд бе категоричен, че извършеното от него е изключително опасно за обществото.