0

З адържаните за нападението и обира над две момичета край хотел в София са направили самопризнания за извършеното деяние. Заподозрените са показали на разследващите и къде са изхвърлили раницата на ограбените, след като са взели пари и вещи от нея.

Около 2 часа през нощта трима непознати нападат две момичета край хотел в столичния квартал "Лозенец". Те ударили едно от тях и им отнели раница с лични вещи и пари. Три часа по-късно трима маскирани са видени да прескачат ограда на бизнес център на булевард "Черни връх". Тогава охранител подава сигнал и полицията започва да гони мъжете.

„Казаха, че просто са гонили някакви, които са от ромски произход – нищо повече не можахме да разберем”, разказа Иво Йотов.

СТРАШЕН ЕКШЪН: Гръмнаха маскиран младеж, опитал да влезе в столичен бизнес център

Тримата са се опитали да се качат в автобус на градския транспорт. Един от тях - 15-годишен е задържан на място. Другите двама скачат от рейса. При преследването полицаите произвеждат предупредителни изстрели, но бегълците не спрели, казват от МВР. При произведен още един изстрел е ранен един от тях - 18-годишен младеж. Той е откаран в болница, но умира от раните си. На ул. „Сребърна” от сутринта полицейското присъствие е засилено, казва Иво Йотов.

Третият заподозрян е задържан по-късно в дома си в квартал "Ботунец".  Хората там не пожелаха да говорят за тях. Починалият живеел с брат си. Следобед хора от квартала излязоха на протест в защита на починалото момче. А роднина на един от задържаните пусна запис с разказа му. „Братовчед ми ми изпрати записа сутринта в 6:15 часа”, посочи мъжа.

На записа един от заподозрените разказва: „Вуйчо, полицията мина. Светльо нямаше лична карта. Бяхме с още едно момче – Гошо. Почнахме да бягаме. Полицията почна да стреля по нас.. нагоре стреляха 3-4 пъти. Ние избягахме. Гошо го хванаха. Застреляха Светльо в рамото и крака. Той падна на земята. Аз избягах с рейса. Сега не знам какво да правя”.

Очаква се прокуратурата да даде повече информация по случая във вторник, писа NOVA.