0

М алкият Адриан, който беше малтретиран жестоко от пастрока си, вече ходи на детска градина в Германия. Това каза пред „Телеграф“ адвокат Васил Попов, процесуален представител на хлапето. 

„Момченцето е добре. Играе, скача“, допълни защитникът. По думите му то продължава да ходи на психолог, психиатър, а баща му споделил, че ще му бъде назначен интеграционен специалист в забавачката.

Голямата рана на главата е зараснала, но предстоят още пластични операции. 

Зверството

За зверството е обвинен пастрокът на хлапето Петър Чернев. Той бе задържан в началото на годината и все още е в ареста. От главата на детето липсваше доста голямо парче кожа.

Първоначално за издевателството бе арестувана и майката на хлапето Стела Алексиева, но по- късно тя бе пусната.

В петък пък Чернев поиска районните магистрати в Пловдив да изменят мярката му за неотклонение и така той да напусне килията. Съдът обаче отхвърли молбата му. Определението не е окончателно и може да се обжалва пред окръжен съд.  

Обвинения

Разследването по случая е на финалната права. Обвиненията срещу Чернев освен за телесна повреда са за изтезание, държане на наркотични вещества и закана в условията на домашно насилие.

След тормоза момченцето лежа в болница, където му бяха направени няколко пластични операции. След като разбрал за случилото се, биологичният баща на Адриан се прибра от Германия.

Мъжът поиска да получи родителските права над сина си. Той искаше да заведе момчето в Германия, където да го отглежда. В крайна сметка Адриан бе поверен на татко си и от няколко месеца вече е там.