0

Р айонната прокуратура в Перник назначи проверка по случая с малтретираното дете със специални образователни потребности. Случката е от неделя следобед. На кадрите се вижда  как ученичка удря шамари на момче, пред погледа на своя връстничка, която се смее. Момчето започва да плаче, но това не спира нападателката.

БРУТАЛНО: Ученичка налага и измъчва момче със специални образователни потребности

Пред NOVA малтретираното момче обясни, че няма повод за агресията към него. Сигналът до полицията е подаден от неговата класна. Случаят предизвика и реакцията на кмета на града Станислав Владимиров. Очаква се днес директорите на училищата, в които учат момичетата от този клип, да вземат решения какви наказания ще получат.

От полицията в Перник уточниха, че са установени всички участници в клипа, водени са разговори с тях и родителите им.

Пострадалото момче обясни, че и след като клипът е излъчен в социалните мрежи и е имало голяма обществена реакция, момичето е продължило да го бие. Това се е случвало и два-три пъти преди. Баща му – Петър Ивайлов, обясни, че му е станало тъжно и е плакал. „Не съм се обаждал в полицията, а класната каза, че е подала сигнал до полицията и до Детска педагогическа стая.

Кметът Станислав Владимиров обясни, че още вечерта е провел разговор с директорите на училищата, където учат въпросните момичета. „Те имат ангажимент днес да се вземат много решителни мерки. При такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност, защото това може да мултиплицира в едно изключително уродливо във времето. Всички институции в момента работят по този случай”, каза Владимиров.