0

П рекъснаха заседанието по делото „Дебора”, след като токът в съда в Стара Загора спря заради авария. Делото е отложено за 15 часа. Един час след началото на заседанието стана ясно, че ДНК експертизата и трасологическата експертиза категорично доказват, че Георги Георгиев не е извършителят на насилието срещу Дебора. 

"Резултатите от експертизите е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги Георгиев да е извършител. Експертизите показват, че няма, какъвто и да било биологичен материал по дрехите на Георги, за които се твърди, че е бил по време на нападението на Дебора Михайлова. Намерената на местопрестъплението стъпка от обувка категорично не е на Георги нито по вид, нито по размер, казва адвокатът му Валентин Димитров. 

Делото за преразглеждане на мярката за неотклонение на Георги Николаев започна на закрити врати. Това реши Районен съд-Стара Загора, след като адвокатите на обвиняемия по делото "Дебора" настояха медиите да бъдат допуснати в съдебната зала.

Преди дни защитата на обвинения за обезобразяването на 18-годишното момиче - Георги Георгиев – поиска мъжът да бъде пуснат на свобода. 

След последната петорна съдебно-медицинска експертиза, извършена в Пловдив, обвиненията срещу него станаха три – за двустепенна средна телесна повреда, за закани за убийство и най-новото – за принуда, което заплашва Георгиев с до 10 години затвор.