0

19-годишната Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си - актрисата Виолета Донева даде подробности около ужасяващото престъпление. Убийството на актрисата стана на 19 октомври 2022 г. вечерта, когато двете били сами в жилището. Тя била изправена, когато Ивет взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него 54 рани върху главата и тялото на баба си, като 6 от тях засегнали жизненоважни органи. През това време възрастната актриса била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която тя починала. 

Преди това употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка. Поради това приятелят на момичето разговарял със 79-годишната й баба Виолета Донева и на 18 октомври завел Ивет в дома на актрисата. Виолета Донева не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а тя поради това таила чувство на омраза към баба си.

Пред съда Ивет разкри, че деянието й е обвито в черна мъгла". Разказа още, че от ранното си тийнейджърство приема наркотици, в следствие, на което е получила различни психични проблеми. 

"На 14 години започнах да взимам трева, пробвах LCD и амфетамини. Арестуваха ме на 15 години с трева, когато и нашите се разделиха. Зарадвах се, защото постоянно се караха с майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. Една вечер й казах, че ще е самоубия, ако не живея сама. Преместих се в "Лозенец" при едно момче, където смесвах по пет-шест вида наркотици и дизайнерски дроги. Взимах огромни количества и ги комбинирах, след това припадах", сподели Ивет.

Когато оставала без дрога, девойката изпадала в паника. Започнала да чува гласове и да има параноични халюцинации.

"Повечето пъти, когато изпадах в агресия, не помнех нищо след това и чувствах огромна вина, но взимах още дрога. По думите й тръгнала на психолог, който я диагностицира с параноя и метаамфетаминова психоза. Обещала, че когато стане на 18 години ще влезе в комуна, за да се изчисти. 

Следват отново проблеми с близките, Ивет продължава да бъде агресивна и заплашва семейството си, че ще сложи край на живота си. "Исках вниманието и спокойствието което никога не съм имала. Имах тежко детство, често изпадах в истерии.

След като излязох от лудницата баба и дядо ме настаниха, една вечер се счупи едно стъкло и ме изгониха. Бях сама като куче. Всички ме изоставиха. Виктор ме приюти. Взимахме гъби, пико, кристали, дизайнерски дроги и нов вид кристали, халюциногени, трева. Хвърлих се от четвъртия етаж, халюцинациите бяха ужасяващи. Настаниха ме в болница, спомня си още Ивет.

Малко след това я настаняват при Виолета Донева, която Ивет нарича баба Вили. "Разбирах се идеално с нея. Няколко дни пуших само трева. Но не издържах дълго, имах само гъби и картон в себе си. Пак започнах да чувам гласове, уплаших се, след това всичко ми е черно. Толкова съжалявам за случилото се, искам да я върна, никога няма да си простя", заяви още в съдебната зала подсъдимата.

Тя бе категорична, че не е разбирала какво се случва по време на убийството на баба ѝ.