0

М истерията на сложно инсценирано фалшиво погребение на стойност близо 23 000 лева (10 000 паунда) в историческа лондонска църква получи нов обрат - тялото на мъжа, който трябваше да бъде погребан този ден, беше открито в река в Латвия .

Странното погребение в църквата London Oratory през март предизвика вниманието на международните медии, когато се разбра, че свещеникът драматично е спрял службата - след като разбира, че се снима, че опечалените са платени актьори и ковчегът е празен.

Името, използвано за „мъртвеца“ на фалшивото погребение, е Лаурис Заубе – 23-годишен латвиец, който е в неизвестност от ранните часове на 1 януари 2024 година.

В сряда обаче стана ясно, че тялото на Заубе е намерено и се смята, че той се е удавил, след новогодишния купон в Латвия.

Осъденият педофил Джаки Джадж, на 38 години, е организаторът на странното фалшиво погребение с празен ковчег, като се предполага, че по някакъв начин се е познавал с латвийския младеж, чието име е искал да използва за траурната церемония..

Джадж дори наел режисьор, за да заснеме погребението с помощта на камери, поставени в историческата лондонска църква

Джаки Джадж е осъден извършител на сексуално престъпление, който най-малко два пъти се е представял за филмов продуцент или филмова звезда, като веднъж дори наема десетки млади статисти, за да заснемат фалшива филмова премиера на "Лестър Скуеър", за да увеличи своите онлайн последователи

Осъденият педофил Джадж вкарал във „филма“ дори конска каруца, два ретро автомобила, мъже с цилиндри, пълен хор и дори видеооператор, като сумата от повече от £10 000 била платена предварително.

За зла участ на „организатора“ той бил разпознат в църквата по време на церемонията.

49-годишният отец Рупърт Макхарди, който трябвало да проведе погребението, казва пред журналисти: „Видях го в църквата и той носеше тъмни очила и когато го погледнех, той се извръщаше. Нямам представа кой е той и защо би направил подобно нещо”.

Видеозапис от вътрешността на фалшивото погребение показва хора, облечени в елегантни костюми за траур.

Свещеникът дори бил готов да произнесе подготвената проповед и бил вече в одеждите си, готов за службата, когато хормайсторът го предупреди, че има нещо подозрително.

Отецът добавя: „Никога не съм участвал в нещо подобно и това е много неуважително към църквата“.

Сексуалният хищник Джадж от Фелтъм, Мидълсекс, бил осъден на четири години затвор през 2016 г. за четири обвинения в сексуална активност с две 15-годишни момичета.

Той се преструвал на топ холивудски филмов продуцент, докато се сприятелявал с момичетата, напивал ги с алкохол и ги водел на партита, преди да ги насили сексуално.

Фалшивото погребение обаче не било първото събитие, създадено от Джадж.

През ноември той организира фалшив “червен килим” пред киното Odeon Luxe на площад Лестър в Лондон, включващ десетки малки деца и тийнейджъри, наети като предполагаеми филмови статисти.

Децата актьори, някои на шест години, в училищни униформи, били помолени да се преструват, че припадат, докато Джадж дефилирал нагоре-надолу в червен смокинг, сякаш бил филмова звезда на премиера.

Така или иначе „погребалният спектакъл“ завършва с фиаско, а какво ще е наказанието му за това брутално шоу, предстои да видим.