0

Т рагедия с поръчково убийство завърши с неочакван край.В края на наситения с убийства с януари, 20-годишен младеж вдигнал мерника на своята леля, за чийто имот се полакомил.

За да попречи на сестрата на баща си да получи своя дял от фамилната къща, младият мъж с инициали И.Д, наел свой познат с инициали Д.С , на 39 години, като му обещал пари за убийството на лелята.

Д.С.всъщност е престъпник, лежал двадесет години в затвора. Той обаче никога не е убивал никого, а е бил зад решетките предимно за кражби – обясняват запознати със случая.

В края на януари И. Д. обещал 5000 евро на Д.С.да „очисти“ претендентката за наследството.

Килърът тарикат поискал хиляда евро в брой и кола за 1500 евро, за да не го докладва, че е поръчал убийството на леля си.

Когато разбрал, че вероятно ще остане без пари и леля му ще остане жива, И.Д. решил да отмъсти на нищо неподозиращия “убиец” и отишъл в полицията като подал сигнал срещу него за изнудване.

Униформените веднага задържали лакомника изнудвач, който пък от своя страна изпял поръчителя. Така и двамата били арестувани.

Ироничното в цялата ситуация е ,че 20-годишният поръчител изобщо не съобразил, че ако беше убил леля си, наследници стават автоматично нейните деца, т.е. собствените му братовчеди. Така евентуалното престъпление щеше да е извършено напразно.

Двамата пишман заговорници от Ниш, Сърбия, се сдобили с обвинение в извършване на престъпното деяние "организиране, планиране и договаряне за извършване на тежко убийство", а Д. С. - и за изнудване, пише Blic.

В събота и двамата ще се явят за разпит пред разследващия прокурор.