0

П олицията във Флорида (САЩ) разпространи нови кадри от зрелищната спецакция срещу банков обирджия, държащ мъж и жена за заложници.

Случката е от 6 февруари тази година, когато 36-годишен мъж опитал да обере банка във Форт Майерс, взимайки двама души за заложници в един от офисите на сградата.

Обирджията казал на полицаите, че има бомба в себе си и държал заложниците като жив щит, докато униформените преговаряли с него да се предаде, съобщава New York Post.

Когато похитителят опрял нож в гърлото на държаната от него жена спецчастите от SWAT решили да действат. Снайперист, подпрял пушката си на рамото на друг полицай, произвел прецизен изстрел по банковия крадец, като куршумът минал през офис монитор и уцелил похитителя.

Преди да бъде прострелян нападателят казал на полицаите:

„Продължавайте да ми говорите, продължавайте да ми говорите, искам да знам какво ви минава през главите в този момент“.

Миг по-късно снайперистът дръпнал спусъка и проехтял изстрел.

Куршумът направил голяма дупка в монитора, през който минал по пътя си към тялото на крадеца. Той се сгромолясал на земята, а заложниците хукнали в различни посоки. Мъжът е убит на място.

Лейтенант от специалните сили Тод Олмър каза, че стрелба през бариери се тренира често от снайперистите на SWAT. Използваният патрон бил калибър .308, избран заради надеждността си преминава през различни препятствия.