0

С пециализирана операция за купуване на гласове и срещу битовата престъпност се проведе на 14 октомври в Сливенско, съобщиха от полицията.

Извършени са проверки в частни адреси, търговски и други обекти, като и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Задържани са 8 души за различни престъпления. Разкрити са кражби от частни имоти в селата Пъдарево и Градец, умишлено увреждане на пътно превозно средство в Нова Загора.

В сливенския квартал „Надежда“ са иззети около 50 пакетчета с наркотици. Образувани са бързи производство срещу неправоспособен водач и водач с над 1,2 промила алкохол.

От 3 имота в село Градец са иззети дърва за огрев без документи за произход. По време на операцията е получен сигнал за кражба на цигари от павилион в Нова Загора.

При проверките в търговски обекти от два магазина в село Градец и един в село Жеравна са иззети тетрадки с имена и записани парични суми срещу тях. В тази връзка три жени са отведени в Районно управление-Котел за разпит.

В хода на операцията са съставени 271 акта и фиша за нарушения. Посетени са 31 сигнала от телефон 112 и граждани. Съставени са 6 протокола за предупреждение. Направени са 185 проби за употреба на алкохол и 10 за наркотици.