0

Д вама мъже са задържани във Великотърновско заради марихуана на стойност половин милион лева, съобщават от прокуратурата.

Задържаните са привлечени в качеството им на обвиняеми за това, че на 10 октомври в Ново село, в съучастие, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държали 25 кг марихуана, с цел разпространение.

Залавянето на мъжете е вследствие на спецоперация, реализирана от ГДБОП под наблюдението на прокуратурата. Те бяха спипани непосредствено след обиране и пренасяне на растения от вида на конопа, отглеждани пред частен дом в селото.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че според събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за извършителите на престъплението, както и че съществува реална опасност те да се укрият или да извършат ново такова.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.

Междувременно, 10 кг. канабис бе намерен при спецоперация в Петрич. Забраненото растения бе открито при претърсване на четири недвижими имота на територията на населеното място, както и на четири автомобила, съобщават от полицията.

В къща униформените са открили над килограм марихуана. В гардероб са намерени почти 2 кг канабис,закачен да съхне, като на двора е имало и зелени растения с общо тегло 7,3 кг.

38-годишният обитател на имота е бил задържан, като е започнало разследване, уведомена е прокуратурата.