0

З а ескалация на напрежението и сблъсъци в ромската махала на Стамболийски, съобщават жители на града.

Полицаи от специализираните сили, въоръжени с пушки помпи пристигнали в квартала.

Скандалът избухнал в края на изборния ден, когато служители на звеното "Сигма" са спрели един от жителите на махалата, а негови роднини се намесили и заплашили униформените със саморазправа.

След сигнал за помощ, от Пловдив към Стамболийски са потеглили три буса с полицаи от специалните сили. На място бе и част от ръководството на ОД МВР - Пловдив, които се опитвали да овладеят напрежението.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев потвърди за ескалацията пред TrafficNews и коментира, че напрежението в квартала е породено от полицейски произвол и целодневен тормоз от страна на униформените служители върху местните жители.

„Това е полицейски произвол и се случи след постоянните провокации от страна на шефа на РУ – Стамболийски. Цял ден униформени бяха в ромската махала като плашиха хората, за да не отидат да гласуват. Това е изцяло политическа акция и репресия спрямо местните жители, спусната от Пловдив или София.

След целодневния терор срещу жителите на Стамболийски, полицаите спират едно 19-годишно момче с мотор, който е без книжка и използват това за мотив. Оттам започва полицейско насилие, като дойдоха няколко коли на жандармерията, които започнаха да бият наред хората. В момента е страшно, хвърчат линейки, имаме пребити хора ”, коментира Мараджиев.

Той заяви, че ще иска оставката на началника на районното в Стамболийски Ангел Керпиев.