0

П олицаят, който заплаши свой комшия в „Овча купел“ със служебния си пистолет, е бил замесен в кражби на ток, но проверки не са установили да е виновен. Това разкриха пред „Телеграф“ източници от разследването. Униформеният е дългогодишeн служител на МВР, а в момента временно е отстранен от длъжност и оръжието му е иззето, уточниха още разследващите.

В неделя униформеният се е спречкал със съседа си, след като мъжът го е хванал за пореден път да реже незаконно дърва край жп релсите в района на улица „Монтевидео“.

Страх

Действията на полицая са заснети с мобилен телефон. От кадрите се вижда, че той е облечен в стара полицейска униформа и носи чували с дървесина. Според негови съседи това било редовна практика. Разхождал се в района с резачка и, облечен в униформата, си режел дърва за огрев. Преди време имало и сигнали за кражби на ток, но от енергото нищо не успели да открият. Комшиите му твърдят, че бил много сприхав и се страхували, да не ги застреля.

Тестове

Случаят с полицая идва дни след като негов колега - бивш катаджия застреля психолога Иван Владимиров в София. Двамата имали спор по отношение на опазването на тишината във входа. При поредния случай пък комшиите спорят заради дървата. Съседът, който снима, го пита защо реже ореха, а полицаят му отговаря също с въпрос: „Твой ли е“. След това му казва, че ще го гръмне и го пита какво прави там. От МВР потвърдиха, че в случая е замесен техен служител, който работи в столичното 6-о районно управление. Освен че е отстранен от длъжност и служебното му оръжие е иззето, по случая е започнала дисциплинарна проверка. Местните жители пък недоумяват дали все пак, когато постъпват на работа в системата на МВР, тези хора минават реални психологически тестове, или всичко се прави проформа.