0

С пециализираната полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена от служители на сектор „Наркотици" - СДВР в петъчния ден, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

В хода ѝ, в кв. „Малинова долина", е задържан 38-годишен, посочват от Министерството.

Последвали процесуално-следствени действия в две ползвани от мъжа жилища в квартала. В апартаментите са установени помещения, обособени за отглеждане на наркотични растения - оборудвани със системи за вентилация и осветление. Иззети са 145 засадени растения от рода на конопа и множество пакети с разпределени в тях над 2 кг суха тревиста маса, реагираща на марихуана при полеви наркотест. Назначени са експертизи.

С полицейска заповед 38-годишният остава в ареста за срок до 24 часа. Работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура, информират от МВР.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че двама души са привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура – София за незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на коноп. 

Други мъж и жена бяха задържани за опит за пренасяне на 32 кг високорисково наркотично вещество „екстази“ през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово“.