1

П ловдивчанин извади пистолет и произведе два изстрела срещу полицаи. Екшънът се разиграл пред дома му в града под тепетата.

Проверката от ченгетата била провокирана от сигнал на тел. 112 за изстрели. Когато екипът се отзовал, пловдивчанинът се вбесил и насочил газовото си оръжие срещу тях. Натиснал спусъка два пъти срещу служителите на реда от Шесто РУ. След това бил задържан, а действията му определени като такива с изключителна дързост.

24 часа след ареста бил освободен с мярка "парична гаранция" в размер на 500 лв. Мъжът, обаче, успял да се споразумее с прокуратурата за наказание.

"Признавам се за виновен", казал той пред магистратите. Сключеното споразумение е за пробация, която включва явяване и подписване по настоящ адрес два пъти седмично за 10 месеца, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период от време.

Освен това, стрелецът ще трябва да плати и 100 лв. на МВР за за изготвена съдебно-балистична експертиза. Определението на съда е окончателно, предаде "Марица".