0

П олицаи хванаха двама мъже с 9 килограма хероин, след като си спредтнаха гонка от Хасково до Стара Загора, съобщиха от полицията.

На 28 юни към 21:30 часа, в района на хасковското село Клокотница, униформени подават звуков и светлинен сигнал за спиране на автомобил. Шофьорът не се подчинява и ускорява движението на превозното средство. В хода на предприетото преследване служителите забелязват, че някой от колата изхвърля раница. При претърсването става ясно, че в нея има 9 пакета с общо 9 кг хероин.

Предприети са незабавни издирвателни и заградителни действия, в които се включват и униформени от ОДМВР Стара Загора, в резултата на които автомобилът е спрян, установена е самоличността на шофьора - 36-годишен мъж от Стара Загора. Изяснена е и самоличността на двамата му спътници – 30-годишен жител на с. Стаево и 35-годишна негова приятелка от Стара Загора, които успяват да скочат от превозното средство по време на преследването. Двамата са установени вчера на територията на Карлово и задържани към 16 часа.



По случая е започнато разследване, а материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково.