0

В ъоръжен грабеж и стрелба в центъра на Благоевград около 6:30 часа тази сутрин. Има ранен.  Служители на охранителна фирма, извършващи служебните си задължения в банков клон на централния площад "Македония" в града, били нападнати от три неизвестни лица. 

Чувал с пари са отмъкнали тримата нападатели при въоръжения опит тази сутрин в центъра на Благоевград. Това съобщиха от Окръжна прокуратура, под чийто надзор се извършва разследването. Към момента нападателите все още се издирват от органите на реда.

По случая е образувано досъдебно производство по член 199, ал.2 от Наказателния кодекс.

"Все още се уточнява откъде точно са взети парите - дали от инкасо автомобила, дали са ги носили двамата служители на излизане от банката. Простреляният е настанен за лечение в болница, предстои да го оперират.

Другият все още е в шок, но ще бъде разпитан. Според тях лицата, извършили този дързък въоръжен грабеж, са били маскирани. Все още е много ранен етапът на разследването", казаха от ОП-Благоевград. Наглото нападение бе извършено тази сутрин 06:31 часа сутринта на площад " Македония" пред сградата на "УниКредит Булбанк". Един от охранителите, който е на 52 години, е прострелян в областта на слабините. Настанен е за уточняване на състоянието и лечение в МБАЛ-Благоевград.