0

Р усенец заплашил със самурайски меч и нож полицаи, дошли на адрес по сигнал за съмнително лице, което се навъртало около паркиран автомобил. За случая съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.

На 11 юни в 3,10 часа полицейски екип бил изпратен на ул. „Ибър“ да провери кой е човекът, който обикаля около лек автомобил с отворени врати и капак на багажника. Когато униформените пристигнали, видели на задната седалка мъж и се опитали да установят какво прави в автомобила. В този момент човекът извадил сгъваем нож и самурайски меч, тип „Катана“, и замахнал срещу единия от полицаите. След като му разпоредили да остави оръжията на земята, станал още по-агресивен и започнал да заплашва и вербално. Извикано било подкрепление, а мъжът посрещнал и новодошлите полицаи със самурайския меч, като го размахал пред тях. Служителите отново му разпоредили да остави хладните оръжия на земята, но вместо това той се насочил към полицаите. Тогава те го обезвредили, като се наложило използването на помощни средства.

Установена е самоличността на мъжа – той е на 36 години и е от Русе. Задържан е за 72 часа с прокурорско постановление. В автомобила са намерени суха тревна маса и бяло прахообразно вещество.