0

А ктрисата Емилия Ованесян е загинала при пожар в апартамент в Смолян. Информацията бе потвърдена от ръководството на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ .  

.

 .
Родопски Драматичен Театър

При нощния пожар в жилищния блок в кв. "Нов център" в града са пострадали четирима обитатели на съседни апартаменти, които са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение  – Смолян.

Сигналът за пожара е получен в 00:30 ч. тази нощ, уточни шефът на   РСПБЗН Симеон Цървуланов. Пристигналите пожарникари намерили обгорено тялото на актрисата в горящия апартамент.

От пожара са засегнати съседни апартаменти. В Отделението по анестезиология и интензивно лечение в смолянската болница са настанени четирима съседи, които са с обгазявания при пожара. Сред пострадалите е момче на 16 години, предаде БТА.

Емилия Ованесян е носител на наградата „Аскер“. Тя е завършила "Актьорско майсторство за куклен театър" във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1980 г., в класа на проф. Атанас Илков. Творческият й път е свързан с Родопския драматичен театър в Смолян. Тя е първата актриса извън столицата, получила "Аскеер“ за главна женска роля за превъплъщението си в образа на Аркадина от "Чайка“ на Чехов.