0

19-годишен българин е отнесъл условна присъда от британски съд за държане и разпространение на порнографски снимки с деца, съобщи BirminghamLive.

Според изданието Никола Колев бил спипан с гнусните изображения преди три години. Тогава британските служби попадат на снимки с деца, разпространявани в социална мрежа. Така стигат до компютъра на 16- годишния тогава Колев.

Гнусно

В него разследващите открили забранени изображения с деца на възраст между 1 и 10 години. Пред съда в Шросбъри Колев заявил, че по този начин опитвал да преодолее последиците от социалната изолация по време на локдауна. Адвокатът Робърт Едуъртс е мотивирал пред съда искането за по-леко наказание с факта, че той съзнава какво е направил и опитва да се поправи. Според защитника по време на пандемията младежът е попаднал на българска чат стая, а участието му в нея му давало усещането за “идентичност”. Адвокатът е категоричен, че Колев не е използвал снимките, за да изпитва сексуално удоволствие. Младежът има две повдигнати обвинения – за притежание и разпространение на порнографски материали с деца.

Смекчаващо

Заради крехката си възраст обаче Колев отнесъл 1 година условно с две години изпитателен срок. Ако през това време наруши закона, автоматично влиза на топло. Освен това в рамките на 20 дни младежът ще трябва да участва в рехабилитационна програма и да заплати глоба от 425 паунда. Има и издадена заповед за 10 години, като в този период той ще бъде под постоянен надзор от службите.