0

М ладеж от село Трилистник засне клип в TikTok как пее и танцува бясна чалга върху гробовете на починалите му съселяни. Целта му била да впечатли 16-годишна девойка, но вместо любовни ласки отнесе обвинителен акт.

Иван Димитров се призна за виновен и получи обществено порицание. Действието се е развило през юни 2021 г. Тогава 16-годишният Иван заснел видеото в селското гробище. Лазил върху надгробните плочи и танцувал върху гробовете, хвърлял кръстове под ритмите на чалга балада. За зла участ кметът видял видеото в TikTok и дал младежа на прокуратурата.

Съдия Десислава Порязова постанови, че ще го освобождава от наказателна отговорност, но го наказва с обществено порицание. Изпълнението на наказанието му ще бъде прочитане на решението в кметството на Трилистник пред всички жители и гости на селото.

През уикенда пък полицията във Враца спипа друг младеж, отново проявил се на селско гробище. Патрул правил обход около 1 часа до гробищния парк. Униформените забелязали 24-годишен да седи при един от гробовете в близост до портала. Щом пуснали синия буркан младият мъж понечил да побегне, но залитнал и униформените го спипали на място.

При обиск у него е открита цигара канабис. Оказало се, че се разходил до гробищата, за да се напуши на спокойствие, но за негов лош късмет в този момент минала патрулката с ченгетата.