0

П олицай е бил ухапан на три места по ръката и получил телесна повреда при опит да задържи 60-годишен мъж в село Расово, община Медковец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 19:11 часа снощи полицаи от участъка в Медковец посетили частен дом в село Расово, след получен сигнал на телефон 112 за отправени закани за убийство на млада жена. На място установили, че по време на семейно тържество 60-годишен мъж от селото заплашил снаха си на 27 години със саморазправа и отправил закани за убийство. При проверката свекърът продължил да се държи агресивно спрямо жената и полицаите, отказал да изпълни тяхното разпореждане и оказал съпротива при задържане. Той ухапал на три места по ръката единият от униформените служители и му причинил телесна повреда. 

Нарушителят е доведен в Районното управление на МВР в Лом и е задържан за денонощие. Срещу него е образувано досъдебно производство по член 325 от Наказателния кодекс за хулиганство и съпротива на орган на властта, по който може да получи ефективна присъда до 5 години затвор.