0

О рлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения, е осъден да плаща месечна издръжка от 450 лева на 7- годишния си син, когото остави без майка.

Тялото на Евгения бе открито натъпкано в куфар и захвърлено край Перник в края на 2021 г. Освен Орлин подсъдим за зверството е неговият баща - Пламен Владимиров. Първият е в ареста, а вторият бе пуснат под домашен арест заради здравословни проблеми.

Месечно

Районните магистрати са осъдили Орлин да плаща на детето месечна издръжка в размер на 450 лева, считано от март месец тази година. Той обаче трябва да плати на момчето си и вноски в размер на 400 до 420 лева от ноември 2021 г. До настоящата година. Така сумата възлиза на 7410 лева плюс лихвите за забавянето, става ясно от решението на районните магистрати. Както „Телеграф“ вече съобщи, в момента детето расте в семейството на брата на убитата Евгения - Николай. Решението не е окончателно и може да се атакува на по-горна инстанция.

Мотив

Като мотив за убийството разследващите сочат болезнена ревност. По време на процеса пред Софийския градски съд стана ясно, че жертвата е имала мимолетна връзка с друг мъж. Според обвинението, след като убил съпругата си, натъпкал тялото в куфар и заедно с баща си Пламен го захвърлил край Перник, Орлин я обявил за издирване. Докато близки и приятели я търсели и се тревожили за нея, той се държал изключително хладнокръвно. Процесът срещу двамата продължава пред Софийския градски съд.