0

И збягал от катастрофа по пътя край ямболското село Голямо крушево грузински гражданин е задържан от гранични полицаи след упорита съпротива и употреба на лютив спрей, при което са пострадали двама от униформените, съобщиха от районната прокуратура в Ямбол.

Сигналът за придвижващи се по пътя край село Деница, Ямболско два съмнителни леки автомобила „“Фолксваген“ и „Ауди 6“ е бил подаден към 6,40 часа на 16 януари. При опит да бъдат спрени за проверка водачът на аудито дал газ и напуснал района, докато водачът на Фаувето, грузински гражданин отбил встрани и спрял.

Колата – беглец е била застигната край Голямо крушево, където след спукване на картера се сблъсква с джипа на граничните полицаи и го потрошва.

Водачът, 44-годишен грузинец с инициали Б.Л. напуска мястото и предприема опит да се укрие в близка гориста местност но е застигнат и последвала сборичкване, при което е използван и лютивия спрей, разказаха очевидци.

В крайна сметка са били закопчани и двамата шофьори, които са с временна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа според прокурорските постановления.

При огледа на катастрофиралото Ауди в багажника му са намерени 8 сирийски граждани, влезли нелегално през зелената граница с Република Турция предния ден.