0

П сихично болен мъж изпочупи с кирка три автомобила на свой съсед и жена му в дупнишкото село Яхиново. Семейството, чийто коли са били изпочупени имат записи, как същият мъж преди години е запалил и двете предишни коли на семейство. Враждата между съседите продължава повече от 5 години, предаде БНТ.

Семейството живее в непрекъснат страх. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои извършване на нова психиатрична експертиза на извършителя.

За периода от една година срещу него има образувани 4 досъдебни производства две от тях за закана за убийство и 2 за умишлени палежи. От полицията съобщиха, че мъжът страда от шизофрения.

"Тормозът започна от 2017 година, от тогава е влизал 60-70 пъти у нас и казва: "Излизай, ще те убия". Имаше законна пушка. Като се оплакахме, му ги взеха, но той може да си купи пак. Това продължава от 2017 до ден днешен. Имах "Мерцедес" - запали го. Нищо не плати. След три месеца запали на жена ми колата. Пак никой нищо Може и да убие някой", каза потърпевшият Марио Терезов.