0

Т емида с тежък удар срещу полицайката с канабиса. Съдът в Разлог остави зад решетките 25-годишната Симона Лулеова. Мотивите на магистратите са, че тя може да извърши друго престъпление или да се укрие, както и че са събрани достатъчно доказателства за авторство на деянието.

По-рано младата служителка на реда поиска да бъде пусната под парична гаранция, за да може да гледа 5-г. си дъщеря и да учи за държавен изпит, тъй като е студентка по „Право”. Тя се появи в съда в Разлог два часа преди заседанието, облечена в червен суитшърт, на главата си носеше качулка и не каза нищо при влизането си в сградата. Според нейната майка и сестра й преди дни брат й е бил пребит в столицата от криминално проявени лица и канабисът в колата на Симона сигурно е отмъщението на тези хора.

Колата пък била отворена и се ползва от всички членове на семейството, категорични бяха двете жени. В автомобила, шофиран от полицайката в Седмо РУ в София, бяха намерени 478 грама марихуана при специализирана операция край Разлог в събота. 25-годишната полицайка, която е от разложкото село Баня, е от около 2 г. в системата на МВР. В багажника на автомобила, под резервната гума, органите на реда са открили пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана. При обиск в дома й не са открити наркотици. Бащата на задържаната е бивш полицай, който вече е пенсиониран. Той също имаше проблеми с правосъдието, след като през 2013 г. при изпълнение на служебните си задължения простреля смъртоносно човек в момент на кражба. По-късно той е напълно оправдан от съда.

Решението на магистратите в Разлог може да бъде обжалвано на 7 февруари пред Окръжен съд – Благоевград.