0

П рокурорският син Васил Михайлов от Перник си отива вкъщи. Това реши състав на Софийския градски съд. Tой е с повдигнати две обвинения – за закана за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди.

Магистратите измениха мярката му и той ще бъде под домашен арест. Те приеха, че има обосновано предположение за това той да е извършил престъпленията, за които е обвинен, тъй като до момента показанията на пострадалите не са опровергани. Въпреки че срокът за задържане не е надвишен, неговата продължителност е снижила опасността от извършване на престъпление, посочиха съдиите.

Съдиите взеха предвид и това, че младежът е неосъждан, предаде БТА.

Първоначално младежът бе обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това Михайлов се заканил с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

По-късно младежът бе обвинен и за това, че на 11 юни, около 14,00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек, вследствие на което му причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.