0

П иян и дрогиран е спипан да шофира в петък вечерта  в лентата за насрещно движение на автомагистрала „Хемус“, от Шумен в посока Белокопитово, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът е подаден в 22:47 ч. на 21 април. Около 15 минути по-късно, на пътен възел „Диаманта“, екипи на „Пътна полиция“ спрели за проверка „Рено“ с шуменска регистрация. Зад волана, във видимо нетрезво състояние, е бил 34-годишният собственик на автомобила, жител на село Байково. Изяснено е било, че карал около 20 км в ускорителната лента в насрещното движение по магистралата.

Тестът с дрегер на шофьора е отчел 2,31 промила алкохол в издишания въздух, а пробата за наркотици дала положителен резултат за амфетамин. Водачът е дал кръвна проба за анализ.

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство, допълни говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова, цитирана от БТА.

Образувано е бързо производство.

ОД на МВР-Шумен

ОД на МВР-Шумен

Това е поредният случай на шофиране в насрещното на аутобана. Точно преди месец "Голф" беше заснет в изпреварващата лента на насрещното на "Хемус".